Lied tijdens Eeuwigheidszondag

Gepubliceerd op 29 november 2017 10:21

Bazuinkerk Kampen

 

Zondag 26 november was het eeuwigheiszondag, een dag waarin de overledenen van het afgelopen jaar over de gehele wereld worden herdacht.

Dominee Bram Beute van de Bazuinkerk te Kampen vroeg mij om in dat kader twee liedjes tijdens de dienst ten gehore te brengen. Dit had extra betekenis voor me, omdat mijn vader in juni dit jaat na een kort ziekbed is overleden. De uitvaartdienst is toen in diezelfde Bazuinkerk gehouden.

Het was een bijzondere dienst, deze eeuwigheids zondag. Ik speelde een lied over het heengaan van mijn vader, waarin ik gelukkig mijn emoties kon bewaren. Ook deed ik nog een tweede liedje. Ik vond het fijn dat er familieleden en vrienden waren. De gemeenteleden lieten blijken dat de liedjes werden gewaardeerd. 

Al met al een spannend maar waardevol gebeuren. Bram Beute sprak over geloof, troost en moed houden, ook al is dat soms moeilijk. De namen van de overleden mensen van de kerkelijke gemeente werden afgelezen. Ook die van mijn vader. Daarbij kwam steeds een familielid naar voren die een kaars aan stak. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.