over Henk Jans

                        Anders dan anders

Wie eens een concert wil bijwonen dat anders dan anders klinkt, is bij Henk Jans aan het goede adres, want het geluid van singer songwriter Henk Jans zal je bijblijven. De muziek vindt zijn oorsprong in de Nederbeat en Nederblues van de sixties en seventies, maar is niet makkelijk in een hokje  te plaatsen. 

 

Pure kost  in je moerstaal.

De vaak verhalende Nederlandstalige teksten die Henk Jans schrijft gaan over allerlei facetten van het leven.

Zijn nummers zijn onversneden en wars van commerciële conventies. Zij kunnen ontroeren, maar zijn dan weer tragikomisch te noemen en de ernst die van tijd tot tijd in de teksten doorklinkt wordt vaak vermengd met een ironische, luchtige ondertoon zodat ze  niet zwaar op de maag liggen. 

Kleinkunst

Aanvankelijk waren de teksten van Henk Jans Engelstalig, maar vanaf 2007 Nederlandstalig, zodat zij nu goed te volgen zijn, wat hij belangrijk vindt.

 

Wie van kleinkunstige teksten houdt komt bij hem  zeker aan zijn trekken. Optredens zoals onder andere op het Havenfestival te Amsterdam, het Full Color Festival,  of in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam werden zeer gewaardeerd, zowel solo als met zijn trio Henk Jans Enzovoorts.

 

Zijn deelname aan het Utrechts Kleinkunst Festival bracht hem tot de finale.

 

Foto: Sibilla Horst

Henk Jans kleinkunst