over Henk Jans

                        Anders dan anders

Wie eens een concert wil bijwonen dat anders dan anders

klinkt, is bij Henk Jans aan het goede adres, want het geluid van singer songwriter Henk Jans zal je bijblijven.

Deze vindt zijn oorsprong in de Nederbeat en Nederblues van de seventies, maar laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Zijn nummers zijn puur,  onversneden en wars van commerciële conventies.

 

De vaak verhalende teksten die Henk Jans schrijft gaan over allerlei facetten van het leven.

De verrassende nummers klinken  nu eens melancholisch, dan weer tragikomisch en de ernst die van tijd tot tijd in de teksten doorklinkt wordt vaak vermengd met een ironische, luchtige ondertoon zodat ze  niet zwaar op de maag liggen. Ze worden geserveerd als herkenbare kost in je moerstaal.

 

Laatbloeier Henk Jans is pas op zijn 25e gitaar gaan spelen en daar tot op de dag van vandaag door gegrepen. Eind jaren tachtig - begin jaren negentig was hij zanger/gitarist in blues-rockband "The Basement", waarvoor hij Engelstalige nummers schreef. Hij bestudeerde naast de blues ook wat jazz bij o.a. Berry Selles en speelde in diverse combo's, zodat hij ook die invloeden in zijn muziek kan gebruiken.

​                            Kleinkunst

Half tweeduizend begon hij weer te schrijven, 

aanvankelijk Engelstalig, maar vanaf 2007 Nederlandstalig, zodat de teksten nu goed te volgen zijn,  wat Henk Jans belangrijk vindt.

Wie van kleinkunstige teksten houdt komt bij een optreden van hem zeker aan zijn trekken

Henk Jans kleinkunst